Wood Green Fit-Out

Wood Green, London, UK

CLIENT  Private

SECTOR  Residential

TYPE  Interior & Exterior Alterations

VALUE  £60,000

AREA   90m2

STATUS  Complete (2016)

SERVICE  Design | Fabrication | Construction

A new kitchen and fitted furniture for two architects living in an old railway workers terrace house in a north London conservation area.

 

Two ground floor receptions were connected by removing an internal structural wall. A sash window became tall double doors which let morning light deep into the plan.

 

A ground floor cloak room was removed and the space given to the kitchen which allowed us to make a seat next to new double doors. This made a place to sit and view the garden. (The seat doubled as a store for gardening equipment).

 

When viewed from the lounge, the garden is visible through both sets of doors while the new timber and concrete kitchen tucks away from view behind the remaining rear wall and the staircase. The floor pattern in the kitchen matches the slab pattern for the garden.

 

At the first floor the small bathroom was re planned in order to accommodate a new full size bath. A new ply sliding pocket door in matte lacquered birch ply, matched the material finishes used downstairs and again in the master bedroom giving a coherent palette of timber and white to the entire house.

 

Photographs and sketches by Ewan Cooper.

Unit 7, Second Avenue,

London N18 2PG

T +44 20 8803 5387

M +44 77 3820 5434

info@eckfordchongdesign.london

  • Eckford Chong Instagram

© 2018 by Eckford Chong Design Ltd.